zondag 28 januari 2018

plezier van de rollercoaster

week 5

Bereid jezelf nu  (nu je dit leest) mentaal voor op het uitvoeren van deze oblique technique.
Zo kun je hem toepassen zodra, jij ergens deze week  'aan de beurt bent' voor een rondje rollercoaster in het pretpark van het dagelijks leven.

Stel je een ritje in een echte achtbaan voor..
  • Gebruik je verbeelding om innerlijk te ervaren hoe erg dat schokt, hoe alles totaal onverwacht compleet van richting veranderd en er allerlei ongebruikelijke grote krachten op je lichaam worden uitgeoefend.
  • Zie voor je geestesoog, dat het een kort ritje is, waar je een aantal seconden tot een paar minuten zelfs wel, echt helemaal niets eraan kunt doen. 
  • Voel het innerlijk weten wat bij zo'n attractie hoort, dat je je er beter maar gewoon zo ontspannen mogelijk aan over kan geven en als het kan, zelfs de 'lol' ervan inzien.
  • Zie jezelf na die rit veilig heelhuids uit het karretje stappen, 
  • Hoor jezelf achteraf, uitbundig lachen om de buitengewone capriolen die je tijdens de rit gemaakt hebt.
Observeer in jezelf hoe je dat overgeven aan die dolle rit in de verbeelde achtbaan 'doet'.

Neem jezelf voor dat je datzelfde innerlijk 'doet', wanneer jij je deze week ook 'in het echt' in een situatie bevindt die snel onverwachte wendingen maakt en waar jij opeens erg grote krachten op je lichaam en geest voel inwerken.
Dat kan.. van alles zijn!
Achtbanen komen in allerlei vormen voor, dit soort sociaal-emotionele mentale achtbanen ook!

Je collega's in het Universum ( familie, vrienden, collega's, buurtgenoten, politici) zijn echt keien in het bedenken en bouwen van de meest 'waanzinnige' constructies, waar ze graag een ' loopje' (looping) met je willen nemen, om eens te kijken hoe je 'ondersteboven' op hun uitvinding reageert.

Fasten your seatbelt and enjoy the ride.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten