vrijdag 1 juni 2018

popelen

Week 23

Deze week staat de vraag centraal:

"Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen popelen en popelen?"

(Komt dit je als een volkomen onzin vraag voor? Vind je het lastig om de mogelijkheid ontspannen open op tafel te leggen en te houden dat twee (ogenschijnlijk) 'zelfden'  overeenkomsten en verschillen zouden kunnen hebben.. doe dan even een tussenstap.... kijk eens naar lichaamsdelen waar je er twee van hebt ( handen, voeten, knieën, ogen..... of spullen waar je er twee van ziet (lampen, flesjes, scharen, messen)...of bloemen van een en dezelfde plant....)

'Popelen' is een prachtig Nederlands woord voor een abstract (hoog) energetisch dynamisch fenomeen.

Observeer al het 'popelen' wat zich deze week van nature voordoet en leg alle ervaringen ervan eens naast elkaar.Wat heeft al het 'popelen' met elkaar gemeen en..... waarin verschillen ze toch van elkaar?

En voor de liefhebber die echt popelt om 'popelen' veel beter te leren kennen:
Hoe valt 'popelen' (in al zijn verschijningsvormen) eigenlijk te onderscheiden van verwante concepten zoals 'zin hebben in....' en ' uitkijken naar.....'?

Deze speelsuggestie is geïnspireerd op de 'zoek-de-verschillen'- zoekplaatjes ... twee (op het eerste gezicht identieke) afbeeldingen, blijken toch op verschillende elementen (zeer) van elkaar te verschillen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten